Cabinet Dr. Bafani

Programează consultație

Urmărirea sarcinii

Felicitări pentru sarcina ta!

Aşteptăm cu nerăbdare să vă întâlnim şi să vă furnizăm servicii de îngrijire medicală obstetricală.

Scopul nostru este de a vă ghida şi a vă oferi sprijinul de care aveţi nevoie de la vizita iniţială pâna la naşterea copilului.

Vom avea întotdeauna timp pentru a răspunde la toate întrebările dumneavoastră dacă acestea se referă la sarcină, sunt legate de asigurarea medicală sau privesc starea dumneavoastră emoţională.

Sănătatea dumneavoastră şi a viitorului nou-născut sunt foarte importante pentru noi.

Suntem foarte flexibili şi depunem eforturi pentru a răspunde cu promptitudine nevoilor dumneavoastră.

Primul trimestru

Dorinţa noastră este de a avea întâlnirea iniţială cu dumneavoastră în timpul primelor 12 săptămâni de sarcină.

La prima dvs. vizită, va fi trecut în revistă istoricul medical (anamneza) şi va fi efectuat un examen clinic. De asemenea vor fi efectuate un test Babeş-Papanicolau, analize de laborator şi o ecografie pentru a confirma data probabilă a naşterii (termenul).

Vom analiza dacă este necesar un tratament progesteronic pentru a ajuta la menţinerea sarcinii sau o vitaminizare suplimentară.

Sunt binevenite orice intrebări pe care le aveţi, astfel încât să venim în întâmpinarea tuturor nevoilor dumneavoastră. Întrebările şi nevoile dumneavoastră sunt foarte importante pentru noi, astfel încât vă încurajăm să nu ezitaţi în a intocmi o listă cu preocupările dumneavoastră pe care să ni le prezentaţi la consultaţiile dumneavoastră prenatale.

Trimestrul II

Pe parcursul primelor 32 săptămâni de sarcină, ne vom vedea la intervale de 4 săptămâni. Vă puteţi aştepta la efectuarea unor analize de laborator  la 16 săptămâni şi 28 de săptămâni.

La 16 săptămâni, se va proceda la efectuarea triplului test, care este opţional. El este recomandat de către noi fiind un marker pentru determinarea factorului de risc pentru sindromul Down, spina bifida, defecte de perete abdominal fetal şi alte anomalii cromozomiale.

La 20-22 săptămâni, se va efectua o ecografie de screening malformativ (3D/4D) pentru a ne asigura de creşterea şi dezvoltarea normală a copilului. Această examinare poate prezice sexul copilului în proporţie de 97%.

Vă puteţi aştepta la o creştere în greutate de aproximativ 4 kg în timpul primelor 20 săptămâni, după care veţi câştiga cel mai probabil maximum o jumătate de kilogram pe săptămână pentru ultimele 20 de săptămâni de sarcină.

La 28 de săptămâni, se vor efectua alte analize de laborator (printre care cele pentru depistarea diabetului si anemiei).

Trimestrul III

De la 32 la 36 săptămâni ne vom vedea la fiecare 2 săptămâni şi de la 36 de săptămâni până la naştere ne vom întâlni săptămânal.

În această perioadă, vom începe a discuta despre planul naşterii dumneavoastră şi modalitatea prin care aceasta se va realiza.

Orice alinare a durerilor din timpul travaliului, modalităţile prin care doriţi a fi evitate precum şi contraindicaţiile şi complicaţiile acestor metode vor fi analizate şi se va lua o decizie comună privind analgezia şi anestezia la naştere. Acestea includ respiraţia Lamaze, medicaţia intravenoasă şi / sau anestezia epidurală.

O naştere pe cale vaginală este întotdeauna scopul nostru, cu excepţia cazului în care situaţia dumneavoastră (cauze materne, fetale sau anexiale) împiedică aceasta modalitate de naştere şi determină luarea hotărârii de terminare a naşterii prin operaţie cezariană.

Medicatie sigura

Nu ezita sa ne consulţi cu întrebări despre medicaţia pe parcursul sarcinii. Următoarele medicamente sunt folosite de obicei în condiţii de siguranţă în timp ce sunteţi gravidă:

  • Paracetamol pentru dureri de cap sau durere uşoară
  • Sudafed dimineata sau Benadryl seara pentru congestie nazala
  • Maalox sau Famotidina pentru reflux esofagian sau arsuri la stomac
  • Laxative sau lapte de magneziu pentru constipaţie
  • Imodium sau Pepto Bismol pentru diaree
  • Trecid sau Robitussin pentru durere în gât sau tuse

Servicii